About Me
- Sous Chef Zairi Zaidi
- Bandar Baru Salak Tinggi, Selangor, Malaysia
- Sous Chef Grand Mellinium &; Copthorne Group Hotel.Sulaymaniyah.Kurdistan.
kata kata Pedoman
Wednesday, October 27, 2010
Recepi Kari Ikan Pulau Pinang
Bahan Bahan :
> Bawang Besar Hiris
> Bawang Putih Hiris
> Daun Curry
> Halba Campur
> Rempah Kari Ikan
> Air Assam Jawa
> Ikan
> Cabai Hijau Potong Panjang
> Tomato
> Kacang Bendi
> Perasa / Garam.
Cara Masak :
> Tumis Kan Bawang Besar / Bawang Putih / Halba Campur & daun Curry Bersama
Minyak Hingga Kekuningan.
> Masukkan Rempah Ikan Yg Di Gaul Bersama Air / Tumis Hingga Pecah Minyak
> Masukkan Air Assam Jawa
> Masukkan Isi Ikan / Bendi / Cabai Hijau & Buah Tomato
Biar Didih Hingga Ikan Masak
> Masukkan Perasa
Chef Zairi Zaidi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment