About Me

My photo
Bandar Baru Salak Tinggi, Selangor, Malaysia
Sous Chef Grand Mellinium &; Copthorne Group Hotel.Sulaymaniyah.Kurdistan.

kata kata Pedoman

Wednesday, October 27, 2010

Recepi Kari Ikan Pulau Pinang


   Bahan Bahan :
> Bawang Besar Hiris
> Bawang Putih Hiris
> Daun Curry
> Halba Campur
> Rempah Kari Ikan
> Air Assam Jawa
> Ikan
> Cabai Hijau Potong Panjang
> Tomato
> Kacang Bendi
> Perasa / Garam.

   Cara Masak :
> Tumis Kan Bawang Besar / Bawang Putih / Halba Campur & daun Curry Bersama
    Minyak Hingga Kekuningan.
> Masukkan Rempah Ikan Yg Di Gaul Bersama Air / Tumis Hingga Pecah Minyak
> Masukkan Air Assam Jawa
> Masukkan Isi Ikan / Bendi / Cabai Hijau & Buah Tomato
   Biar Didih Hingga Ikan Masak
> Masukkan Perasa

  Chef Zairi Zaidi

No comments: